Loading...

Äntligen är de här – revolutionerande Moon Escape kupolhus i Sverige

kupolhus i naturen med berg i bakgrunden

Husteamet + Moon Escape = framtiden i din hand

Ni som har följt oss en tid vet att vi på Husteamet väljer både moderna, stilrena modeller och klassiska, mer traditionella modeller på våra attefallshus och fritidshus. Men nu är det dags för oss att gå raka vägen in i framtiden, med ekovänliga, hållbara kupolhus i en helt unik design.

Med Moon Escape kupolhus har du framtiden i din hand, oavsett om du vill bygga ett hus för att hyra ut som unik, premiumupplevelse på Airbnb eller om ni vill inrätta en hel stugby till er golf-, skid-, eller konferensanläggning.

kupolhus i snö en solig dag

Bygga kupolhus – går det?

Det är lätt att tro att det skulle vara svårare att bygga kupolhus än “vanliga” stugor, men så är inte alls fallet. Faktum är att det är tvärtom – smidigare, snabbare, och i längden billigare. 

Fördelar med att bygga kupolhus

  • Kräver mindre material: Trots deras komplexa utseende är geodetiska kupoler märkbart effektiva att bygga. Detta gör dem billigare att bygga jämfört med likvärdiga småstugor. Kupolformen ger också utmärkt strukturell integritet, vilket minskar långsiktiga underhållskostnader.
  • Är hållbara och extremt tåliga: konstruktionen innebär att belastningen fördelas jämnt över strukturen, som därmed blir mer motståndskraftig mot starka vindar, stormar och tunga belastningar jämfört med traditionella hus.
  • De är energisnåla: Modernt, grönt och billigare i längden. Kupolhus har 40 procent mindre yta att värma upp jämfört med traditionella hus då ingen värme försvinner i oanvända hörn. Detta utan att ge avkall på utrymme – tvärtom känns kupolhus större och luftigare än andra småhus om 28 kvm.
  • Potential för enkel skalbarhet: Vill ni börja smått innan ni slår på stort? Tack vare en effektiviserad byggprocess är det lätt att uppföra nya, enskilda hus när resorten växer, vilket erbjuder ett flexibelt tillvägagångssätt för expansion.

Vad säger era besökare?

Vill ni erbjuda boenden i innovativ design som är visuellt slående? Hus som är omöjliga att missa och som drar besökare till sig?

Då är geodetiska kupolhus helt rätt val. Möjligheterna för marknadsföring är oändliga och kupolhusen blir snabbt en snackis bland gäster som fått uppleva dem, både på kontoret och i sociala medier.

Utöver att det ser snyggt ut att dela bilder på sig själv framför ett kupolhus brukar besökare nämna:

  • Den fantastiska upplevelsen av att sitta inne i kupolhuset, med extra fönster och ljusinsläpp för en riktigt naturnära upplevelse.
  • Hållbarhetstänket – en allt viktigare komponent i människors resande och krav på ekoturism. Med kupolhusen kan man njuta med gott samvete.
  • Känslan av rymd. Trots det kompakta fotavtrycket erbjuder den sfäriska designen en rymlig inomhuskänsla, trots deras kompakta fotavtryck. Detta kan göra dem särskilt attraktiva för gäster som värdesätter komfort och en känsla av öppenhet.
  • Den fridfulla miljön som tack vare naturligt ljus, unika akustiska egenskaper och en lugn, naturnära design främjar avkoppling och välbefinnande.

interiör i kupolhus med säng, kamin och stor fönster ut mot naturen

Den enda nackdelen är kanske att era gäster kommer må så bra inne i Moon Escape att de inte kommer vilja komma ut och ta del av allt annat ni erbjuder! 

Är ni redo för framtidens häftigaste boendeupplevelse?

Geodetiska kupolhus på din resort kan erbjuda en unik, kostnadseffektiv och hållbar lösning för gästboende. Det kan inte bara skilja din fastighet från andra på en tuff marknad, men det kan också locka ett brett spektrum av gäster – från de som dras till den distinkta designen och de som värderar hållbarhet, till de som söker en unikt fördjupad och lugn vistelse.

Om ni är redo att tänka framåt, kontakta oss. Med lång erfarenhet av att bygga attefallshus och fritidshus till både privatpersoner och affärskunder kan vi guida er igenom alternativen och hitta en lösning som fungerar för era drömmar, mål och läge. Läs mer om Moon Escape här och ta enkelt kontakt genom vårt kontaktformulär eller via telefon, 070-310 01 01.

Framtiden är här – med Moon Escape kupolhus. 

 

 

Vad är ett kupolhus?

En geodetisk kupol är ett hus som byggs enligt en geometrisk formel som använder trianglar för att skapa en imponerande kupolformad struktur. Genom att eliminera interna stödbalkar skapas en öppen och luftig atmosfär som ger en känsla av oändlig rymd inuti.

Vad ryms i ett kupolhus från Husteamet?

I huset 28 kvm ryms allt man behöver för behagligt och bekvämt boende. Här finns badrum med dusch, fullt utrustat kökspentry, inklusive spisplattor och mikrovågsugn, härlig kamin, samt utrymme för både säng och mysig sittplats. Allt med härligt stora fönster och naturligt ljusinsläpp.

 

Ps. Fler bilder och härlig inspiration hittar du på Husteamets Instagram!

Ring oss och fråga