Loading...

Tekniska lösningar kan hjälp dig att hyra ut ditt attefallshus och få det att kännas större.

Om du vill bygga ett attefallshus vet du att det är mycket som ska få plats på 30 kvm. Vi har tidigare pratat om inredningstricken och planlösningar som maximerar utrymmet.

Men visste du att smarta hem-anordningar och tekniska lösningar också kan bidra till ett smidigare boende i ditt attefallhus? Eller göra det enklare att hyra ut? Här samlar vi 8 sätt som smart teknik kan göra det mesta av ditt attefallshus.

1. Elektroniskt digitallås:

Säg adjö till traditionella nycklar. Digitallås öppnar enkelt ytterdörren med hjälp av en förinställd kod. Dessutom kan de kontrolleras via smartphone-appar, vilket ger husägare möjlighet att bevilja tillträde på distans, kontrollera låsets status och till och med ställa in tider för vissa personer att komma in. En perfekt lösning för dig som hyr ut attefallshuset.

2. Smart belysning:

Genom appar eller röstaktiverade system som Amazons Alexa, Google Assistant eller Apples Siri, kan husägare kontrollera belysningen i sitt hem. Detta inkluderar att dimma, ändra färg eller till och med schemalägga lampor att tändas och släckas vid vissa tidpunkter. Touch knapp i belysningen låter dig enkelt tända lampor över köksbänken när du står mitt i baket eller med blöta händer i badrummet.

3. Kompakta vitvaror:

kombinerad ugn och mikro i ett träkök i ett attefallshus

Leta efter vitvaror i smidig design och som arbetar dubbelt upp. Kombinerad ugn/mikro eller tvättmaskin/torktumlare kan spara mycket utrymme samtidigt som de erbjuder dubbla funktioner.

4. Inbyggda högtalare:

Istället för klumpiga fristående enheter, överväg att bygga in högtalare. Detta sparar inte bara utrymme utan ger också en uppslukande ljudupplevelse. Märken som Sonos erbjuder integrerade högtalare som kan vara en del av ett bredare ljudsystem för hemmet.

5. Smarta persienner och rullgardiner:

Automatiserade persienner eller rullgardiner kan styras via app eller ställas in för att följa ljuset. Det här kan vara en riktigt smart lösning om du har maximerat känslan av rymt i rummet med hjälp av stora panoramafönster, som i vår populära modell Louise 30 Premium.

6. LED-belysning under skåp och lister:

LED-lister längs taket i ett sovrum, en sorts tekniska lösningar i attefallshus

Särskilt i små kök är detta ett utmärkt sätt att lysa upp bänkskivor utan att ta upp något extra utrymme. LED-lister i taket ger känslan av extra rymd utan att elräkningen springer iväg.

7. Dolda laddningsstationer:

Vår hem har fler laddare än någonsin. En låda med inbyggda laddningsportar kan vara lösningen. På detta sätt kan alla enheter som telefoner och surfplattor laddas ur sikte, vilket minskar röran och gör att attefallshuset känns luftigare.

8. Trådlösa laddstationer:

En snygg box eller skiva som erbuder trådlös laddning av telefoner och paddor blir både en snygg inredningsdetalj och en mindre stökig lösning.

Alla dessa tekniska lösningar syftar till att förenkla livet, spara utrymme och öka bekvämligheten och komforten av att bo i ett litet hem. I takt med att tekniken fortsätter att utvecklas är det säkert att fler innovationer kommer att framträda för att ytterligare optimera upplevelsen av att bo litet.

Husteamet hjälper dig ligga ett steg före i tiden

Här på Husteamet är vi alltid lite mer moderna än andra. Vi gillar tekniska lösningar, riktigt snygg inredningsdesign och planlösning, och attefallshus som blir precis som du vill ha det. Många av de här lösningarna finns redan som del av våra tillval, andra kan vi fixa just för dig. Vi har fattat det genialiska med attefallshus och vi vill gärna hjälpa dig upptäcka det också.

Om du är sugen på att köpa ett attefallshus, kolla på våra husmodeller. Sedan kan du enkelt ringa oss, maila, eller komma förbi våra demohus på Nybygget i Arlanda, så hjälper vi dig med resten. Vi ses!

Ring oss och fråga