Loading...

Attefallshus: 30 kvm med oändliga möjligheter

I Sverige har attefallshus om 30 kvm snabbt blivit en het trend bland dem som söker ett extra bostadsutrymme. Dessa kompakta men eleganta småhus representerar en perfekt blandning av funktionalitet och estetik. Men vad kan man egentligen förvänta sig i ett attefallshus av denna storlek?

Optimerat utrymme utan att ge avkall på lyx

För en del låter det som att 30 kvadratmeter inte är särskilt mycket. Men låt oss klargöra: ett väldesignat attefallshus på 30 kvm behöver inte kännas trångt eller begränsat. Tvärtom. Med rätt design och planlösning kan dessa hus vara rena rama lyxen!

Det gäller dock att välja rätt hus från en försäljare som tänkt till. Genom att göra det mesta av varje rum och inkludera smarta designval kan du maximera varje kvadratmeter i ditt attefallshus.

Vad får man plats med i varje rum i ett attefallshus om 30 kvm?

Vardagsrum

vardagsrum i ett attefallshus 30 kvm, med gul soffa, matplats och ljus trä interiöt

Det centrala rummet i ditt attefallshus kan vara en mysig lounge. Här finns plats för soffa (välj en bäddsoffa för att maximera sovplatser!), soffbord, TV eller matbord och inredningsdetaljer. Stora fönster ger ett överflöd av naturligt ljus och skapar en illusion av ännu mer rymd. Gör det mesta av förvaring genom att välja soffbord, puffar och sidobord med utrymme för förvaring. En storleksanpassad öppen spis ger både värme och myskänsla under årets kyligare månader.

Sovrum

våningssängar i attefallhus med extra högt i tak

Med smarta förvaringslösningar som inbyggda garderober och ljusinsläpp från fönster även på sovloft kan du vakna i ett rymligt sovrum utan onödig röra. I husmodeller som Fred 30 Eko är det extra högt i tak i sovrum på bottenvåningen, vilket innebär att du har gott om plats med en våningssäng utan att förlora värdefull golvyta.

Kök

grått kök och vardagsrum med gul soffa i välinrett attefallshus 30 kvm

Trots den kompakta ytan kan ett modernt attefallshus på 30 kvm erbjuda ett fullt utrustat kök med allt från en induktionshäll till en diskmaskin. En kombinerad ugn/mikrovågsugn och kyl/frys som döljs bakom enhetliga skåpsluckor ger ytterligare utrymme och lugn, stilren känsla.

Badrum

lyxigt badrum i attefallshus med svart marmor, förvaring och tvättmskin

Ett välutformat badrum rymmer dusch, toalett och förvaring. Här kan du investera i handdukstork och ett snyggt skåp runt varmvattenberedare som gör det möjligt att gömma undan både beredaren och prylar för ett renare uttryck. Kombinerad tvättmaskin och torktumlare ger en enklare vardag utan att kräva en hel tvättstuga. Allt är möjligt med rätt design!

Terrass

flygbild över attefallshus i sommarmiljö med stor terrass i trä och utemöbler

Många lyxigare attefallshusmodeller inkluderar en terrass eller altan, perfekt för morgonkaffet eller för att njuta av en stilla kväll. Att bygga ut en terrass har två fördelar: dels får du mer faktiskt utrymme att sitta på, äta på och umgås på. Dels blir terrassen en brygga mellan innerummet och uterummet, vilket gör att hela attefallshuset upplevs som större. Kombinera med dubbla skjutdörrar för att verkligen få känslan av att expandera utrymmet.

Förvaring

innbyggd garderob under trapp i attefallshus med luckorna stängda

Förvaring är något som vi nämner ofta. Möjligheten att plocka undan prylar och redskap som man inte använder gör att hela huset känns större. Även om ytan är begränsad i ett attefallshus om 30 kvm, innebär smarta designval att du inte behöver kompromissa med förvaringsutrymmet. Skjutdörrar och tryckdörrar ger också en ren look.

inbyggd garderob under trapp i attefallshus med en lucka öppen

Investera i ett bättre attefallshus om 30 kvm?

När man investerar i ett attefallshus betalar man inte bara för kvadratmetrarna utan också för design, kvalitet och komfort. Visst går det att få ett billigare pusselhus i byggsats. Ett lyxigt attefallshus ger dig dock möjlighet att kombinera det bästa av två världar: ett kompakt utrymme som är energieffektivt och lättskött, samt en högkvalitativ och skräddarsydd interiör. Det kommer hålla bättre i längden – och ha bättre förutsättningar för att anpassas efter dina behov.

Låt oss hjälpa dig

Med rätt design och fokus på kvalitet kan ditt attefallshus alltså bli den perfekta hyresinkomsten, gästhuset eller kanske till och med ditt huvudsakliga hem – även på bara 30 kvm. Vi på Husteamet har tänkt på allt detta när vi valt de arkitektritade attefallshusmodeller som finns på Husteamet och när vi utformat de tillval som kan lyfta huset till nya höjder. Allt du behöver göra är alltså känna efter och drömma fram din vision, så kan vi förvandla den till verklighet.

attefallshus från Husteamet på Nybygget i Arlanda en solig sommardag

På nybygget i Arlanda står flera av Husteamets populäraste modeller av attefallshus

Med fokus på kvalitet, design och kundens behov är vi här för att skapa ditt dröm-attefallshus på 30 kvm! Kom förbi Nybygget där du kan uppleva några av våra mest populära modeller för dig själv, eller kontakta oss direkt så börjar vi resan tillsammans.

Ring oss och fråga