Loading...

Ett poolhus lyfter poolupplevelsen till nya höjder

poolshus i ljust trä bredvid swimmingpool och poodäck med solstolar

Föreställ dig en strålande sommardag. Solen skiner högt på himlen, fåglarna kvittrar, och en lätt bris får trädens löv att viska. Din familj har samlats hemma för att njuta av dagen och för att ta ett uppfriskande dopp i poolen. Du sitter i skuggan under pergolan vid ditt nybyggda poolhus och njuter av ett glas iskallt citronvatten, samtidigt som barnen skrattar och plaskar i vattnet (eller kanske är det du själv som plaskar, förresten). Det här är drömlivet, utan att vara en dröm – det här är verkligheten med ett poolhus.

Värdet av ett poolhus

Att ha ett poolhus är inte bara en lyx, det är en investering i ditt hem och i din livskvalitet. Du förhöjer upplevelsen av att ha en pool genom att utöka med praktiska detaljer som gör det smidigare och lättare att njuta av poolen. Samtidigt förbättrar du din fastighets utseende och värde.

Men det som verkligen gör ett poolhus speciellt är känslan det ger. Känslan av:

  • Frihet att kunna njuta av ditt hem och din pool till fullo
  • Att kunna tillbringa mer tid utomhus i alla väder
  • Att ha ett eget utrymme där du kan slappna av och koppla av
  • Att kunna bjuda in vänner och familj till ditt hem och veta att de kommer att vara bekväma och nöjda

Vad ska man tänka på innan man bygger ett poolhus?

Innan du tar det stora steget att bygga ett poolhus finns det några saker att tänka på. För det första, vilken funktion vill du att det ska fylla? Är det mest för avkoppling och underhållning, eller behöver du det också som extra bostadsutrymme?

För det andra, se till att du har rätt bygglov innan du börjar bygga. Beroende på var du bor kan det finnas specifika regler och begränsningar för byggprojekt, så det är viktigt att du gör din forskning först.

poolhus från husteamet vid en pool med familj som badar i solig naturmiljö

Fördelar i flexibilitet: attefallshus som poolhus

Att använda ett nyckelfärdigt attefallshus som poolhus bär med sig flera fördelar. Dels är byggnadsprocessen enklare, eftersom de omfattas av attefallslagen och reglerna för attefallshus.

Dessutom kan du enkelt:

  • Använda huset som gäststuga eller till uthyrning, eftersom allt man behöver för enkelt boende finns där, inklusive sovutrymme, kök, och fullt inrett badrum
  • Välja till en bastu för maximal njutning med nära till avsvalkande bad

Rent praktiskt underlättar poolhuset sådant som annars kan lägga sordin på din härliga utomhusdag. Det går snabbt och smidigt att springa in och duscha av sig eller gå på toaletten utan att dra in smuts eller vatten i storhuset. Du har också tillgång till ett fullt utrustat kök för att lätt kunna plocka fram kalla drycker, snacks, eller till och med en lunch på altanen.

Attefallshuset Aurora Panorama 30 som poolhus

Attefallsteamet modell Aurora 30 kvm attefallshus som poolhus

Aurora 30 kvm attefallshus som poolhus

Det var med allt detta i åtanke som vi plockade fram husmodellen Aurora Panorama 30, ett attefallshus om 30 kvm som lämpar sig utmärkt som poolhus. Här finns allt du behöver för boende i attefallshus, såsom väl tilltaget sovloft, kök och badrum. Samtidigt är det lätt att välja till bastu, och bygga ut altanen så att den sömlöst går över till pooldäcket.

Tack vare stora panoramafönster suddas gränserna mellan inomhusutrymmet och poolen ut. Fönstrena gör också att husmodeller lämpar sig fantastiskt bra som konstateljé, eller varför inte ett inspirerande hemmakontor (om vi nu verkligen vill tänka på jobb så här mitt i pool-fantasin).

  • Stora fönster ger luftigare upplevelse både inne och ute
  • Altan och pergola i naturmaterial ger en naturnära upplevelse och hjälper huset att smälta in i sin miljö

Inuti ett litet attefallshus med ljus inredning och stora fönster

Redo att slå till?

Om du känner dig sugen på att springa in i poolhuset, hämta en glass, och sedan njuta av poolen på bara några kliv, hör av dig till oss. Vi kan prata igenom förutsättningarna på din tomt och tillvalen som ger dig ett unikt attefallshus perfekt för just dig.

Står tomten på en klippa i skärgården? Inga problem! Vi lotsar ut huset och tar med kranen så att vi kan lyfta in huset var du än är. Ring oss idag så berättar vi hur vi kan göra ditt drömliv till verklighet.

Ring oss och fråga