Loading...

4 tips som gör utrymmet rymligare

Attefallshus 30 kvm utan inredning

30 kvm attefallshus kräver smart planlösning

Det är inte lätt att själv veta hur en planlösning kan få 30 kvm attefallshus att kännas större. Att skaffa ett extra litet hus på tomten ger dig visserligen omedelbart tillgång till mer utrymme och nya möjligheter. Du kan göra i ordning ett gediget gästboende, låta utflyttade barn slippa bostadsbrist-problem, eller hjälpa åldrande föräldrar få ett värdigt och självständigt boende som fortfarande är tryggt. Samtidigt gäller det att vara finurlig när man bara har 30 kvm attefallshus att jobba med. Vi har samlat 4 tips för planlösningar som maximerar utrymmet i ditt 30 kvm stora attefallshus.

1. Öppen planlösning

Ljus inredning i ett vardagsrum och kök i ett attefallshus

Ett självklart val för att maximera utrymmet är välja en husmodell med öppen planlösning. Detta är särskilt effektivt mellan kök och vardagsrum. En öppen planlösning tillåter mer ljusinsläpp till både umgängesutrymmen och till köket, samt låter attefallshusets höga takhöjd verkligen komma till sin rätt. Med öppna ytor blir det också lätt att dekorera väggarna på höjden, vilket drar ögat uppåt och får utrymmet att kännas större.

Genom öppen planlösning mellan kök och vardagsrum ger vår husmodell Charlotta 30 kvm omedelbart dig luft att andas med härligt ljusinsläpp och möjlighet till korsdrag.

Husmodell Charlotta A attefallshus 30 kvm planlösning

2. Attefallshus med loft

Vardagsrum med kök och soffa och en trapp upp till ett loft

En riktigt värdefull hemlis för just attefallhus är att ta tillvara på höjden och bygga loft för sovutrymme. Genom att helt ta bort sovutrymme på markplan får du 30 kvm yta för umgänge och det blir lätt att både få plats med vardagsrum och matsalsmöbel utan att det känns trångt. Samtidigt får du gott om utrymme för säng och kvällsmys på sovloftet och behöver inte oroa dig om det inte är bäddat när gäster kommer på besök.

Vår husmodell Greta 30 kvm kommer med möjlighet till just sådan planlösning: 12 kvm yta på sovloftet och härliga 30 kvm på bottenvåningen, så det finns plats för utdragen bäddsoffa utan att köksstolarna åker ut på gården.

Planlösning attefallshus 30 kvm med loft

3. Fönster, fönster, fönster

Ett rött attefallshus med mörka fönster och pardörrar till terrass

Det kanske inte känns som en del av planlösningen, men ett av de bästa sätten att få ett litet utrymme att kännas större är med hjälp av ljus. Genom att välja en husmodell med gott om fönster eller stora fönster blir attefallshuset ljusare och upplevs därför som rymligare. Ett ännu bättre alternativ är att välja pardörrar ut till terrass. Dessa kan dessutom sudda ut gränsen mellan det begränsade utrymmet inomhus och det oändliga utrymmet där ute. Det här tricket kommer inte ge dig mer yta för möbler, men hälften av upplevelsen av rymd sitter i känslan. Se det som en liten genväg!

Vår husmodell Maria 30 kvm har dragit den här principen till sin spets, med spröjsade fönster som når upp till nocken och pardörrar ut mot terrass. Ett enkelt tillval i planlösningen låter dig till och med satsa på dubbla pardörrar och känslan av gränslös rymd.

planlösning för attefallshus 30 kvm med dubbla pardörrar

4. Bygg in förvaring direkt i ritningarna

attefallhus med inbyggd garderob i trapp upp till loft

Ett annat vanligt knep för allt compact living-boende är att minimera röran genom gott om förvaringsmöjligheter. På så sätt ser hemmet direkt luftigare och därmed större ut. Men genom att vara riktigt klipsk redan från början kan du planera in osynlig förvaring direkt i planlösningen. Maximera oanvänt utrymme genom att till exempel rita in garderob eller förvaringsmöjligheter under trappen upp till ett loft.

Vår klassiker Louise 30 kvm har ett stort sovloft där du enkelt kan välja garderob under trappen som tillval vid beställning. Vips har du löst det problemet innan det ens uppstått.

planlösning attefallshus 30 kvm med loft och dubbla sovrum

Hur kan Attefallsteamet hjälpa dig med bäst planlösning på 30 kvm attefallshus?

Oavsett dina lösningar för att maximera utrymmet på dina 30 kvm kan Attefallsteamet hjälpa dig med planlösning och ritningar. Utgå ifrån våra standardmodell, välj fritt bland tillval, eller kontakta oss för en skräddarsydd lösning som passar just ditt ändamål. Passa på att kika runt bland våra husmodeller eller kom ut och besök oss och våra visningshus i Arlandastad. Som alltid kan du hitta mer inspiration på vår Instagram eller Facebook.

 

Ring oss och fråga