Loading...

Tjäna 15 000 kr i veckan (!!) och sätt guldkant på din egen sommar. 

rött modernt attefallshus i sommar miljö med utsikt över vatten en solid dag

Ett modernt attefallshus på sjötomt är en guldgruva!

Äntligen är sommaren på ingång! Långa, soliga dagar i grönskan, kanske en grillkväll eller två, och några dopp i sjö eller hav. Kan det bli bättre?

Visst kan det det. För dig som äger ett attefallshus kan sommaren bli ännu härligare med hjälp av extra pengar på fickan. Finansiera en utlandsresa eller dryga ut hushållskassan för hela året genom att hyra ut ditt attefallshus när du inte själv använder det. Vi guidar dig genom möjligheternas land.

Att hyra ut ett attefallshus är en smart lösning

Vi har tidigare berättat om hur du kan tjäna pengar genom att hyra ut ditt attefallshus när du inte själv använder det. Vi inkluderade även information om hur mycket man kan ta i hyra – men den informationen passar bättre för dig som vill ha långtidshyresgäster.

Självklart kan en stadig inkomst flera månader om året ge en ekonomisk trygghet. Samtidigt är sommaren en unik tid och för dig som har ett naturnära attefallshus kan det innebära en helt ny nivå på passiv inkomst.

Hur mycket kan man tjäna på sommaren, sa du?

På sommaren är vi många som längtar ut till grönbete och gärna hyr en stuga någon vecka för att familjen ska få koppla av i friska luften. För dig som har ett attefallshus på tomten innebär det att du sitter på attraktiva resurser.

Typexempel: Om du har ett sjönära attefallshus på en tomt i skärgården kan du utan problem ta 15 000 kr/veckan i hyra för huset.

Du behöver inte ha sjöutsikt för att kunna hyra ut på sommaren, dock. Bor du i en välbesökt sommarstad finns det gott om semestrare som behöver boende och för dig som bor i nära anslutning till en storstad kan ditt attefallshus vara precis vad turister är ute efter.

Kom ihåg att ju fler sängplatser du har i huset, desto mer värt är det för gäster och desto mer kan du ta i hyra. Maximera sängplatserna genom att bygga ett attefallshus med loft, eller satsa på en husmodell som Husteamets Fred, där sovrummet på bottenplan har högt nog i tak för att rymma en våningssäng.

Du behöver inte ge avkall på din egen sommar

modernt attefallshus i ljust trä vid en swimmingpool med solstolar och havsutsikt

Ett attefallshus vid en swimmingpool är oemotståndlig både för dig själv och för hyresgäster

Det smidiga med sommaruthyrningar på veckobasis är att du inte behöver låsa upp huset i flera månader. Vill du själv använda huset är det lätt att boka in uthyrningar runt dina egna behov. På så sätt kan släkt och vänner ha ett eget utrymme när de kommer på besök och sedan kan du tjäna pengar under de veckor när huset ändå inte används. En win-win, helt enkelt.

Airbnb hjälper dig med korttidsuthyrning

Ett smidigt och effektivt sätt att hyra ut sitt attefallshus på sommaren är att använda Airbnb. Här kan du själv bestämma när huset är tillgängligt och sätta villkor som att man inte kan hyra mindre än ett visst antal dagar, m.m. Du har möjlighet att se potentiella gästers profiler och tidigare recensioner för att känna dig extra trygg.

Om du ska hyra ut via Airbnb, tänk på att:

  • Skapa en attraktiv annons för ditt hus, så att gästerna verkligen får en känsla för vad de kan vänta sig. Inkludera ordentligt med bilder som visar upp huset från sina bästa vinklar. Finns det sjöutsikt så visa det! En detaljerad beskrivning av attefallshuset och dess omgivningar, samt eventuella lokala attraktioner kan också bidra till att locka besökare.
  • Airbnb tar en serviceavgift från varje bokning. Den är vanligtvis inte högre än 3%, men det kan vara bra att ha i åtanke i förväg.
  • Hyresgäster lämnar recensioner efter sina besök. Genom att hålla god kommunikation, erbjuda ett attraktivt boende, och hjälpa till om det uppstår några problem kan du få goda betyg som sedan hjälper fler besökare att välja just ditt attefallshus för sitt sommarboende. Det lönar sig att vara en god hyresvärd, med andra ord.

mörkbrunt modernt attefallshus i skogsglänta med vindskyddad träaltan och hängmatta bland träden

Ha en roligare, soligare sommar!

På Husteamet har vi fullt upp med nya husmodeller, visningshus på husexpo i Arlanda, och roliga samtal med nya kunder som funderar på hur deras drömhus ska se ut. Vår bästa sommar är nämligen den där vi kan hjälpa nya husägare till smarta möjligheter och härliga stunder i sina fritidshus. Hör av dig, du med, så hittar vi din bästa lösning tillsammans.

Ring oss och fråga