Loading...

Så gör du oavsett var huset står

 

Attefallshus modell Louise Premium vid vatten på sommaren

Attefallshus från Attefallsteamet på plats på somriga Ekerö

Nu när våren på riktigt börjar kännas av och solen får allt att glittra lite särskilt mycket är det många som längtar efter riktig sommar. Mjukt gräs under fötterna, nära till natur eller bara bästa platsen bredvid grillen, med nära och kära omkring sig. Bättre än så kan det väl inte bli? Just därför har vi samlat lite härliga tips om attefallshus: inredning för bästa sommarkänslan och husmodeller som hjälper stämningen sitta i.

Attefallshus som sommarstuga

Sedan det blivit allt lättare att få mer utrymme utan krångliga bygglov och man får bygga attefallshus upp till 30 kvm är det många som insett att attefallshus passar utmärkt som extra sommarstuga. Med ett attefallshus på tomten är det lätt att bjuda in gäster på längre besök eller för släkten att samsas på nedärvt utrymme. Flera Attefallshus kan kompletteras med bastudelar och terrasser för att verkligen kunna göra det mesta av varma sommarkvällar och förlänga säsongen både vid höst och vår. Har du tomt i skärgården? Arbeta med en leverantör som kan lyfta attefallshuset på plats så får du tillgång till unikt och färdigt boende som är mycket enklare att upprätta än ett helt husbygge ute på öarna.

Inredning: tips för attefallshus i sommar

Visst gör sommargrönska och soliga kvällar sitt för den där härliga känslan, men du kan själv hjälpa attefallshuset bli som mest användbart för dina behov. Med några enkla medel får du plats för fler gäster, fler upplevelser: mer sommar helt enkelt.

  1. Bäddsoffa – Det absolut enklaste och smidigaste sättet att se till så att det alltid finns sovplatser till sommarens gäster är med en bäddsoffa. Här sitter ni bekvämt på regniga dagar eller lugna filmkvällar och bäddar sedan enkelt om till säng. Med öppen planlösning lämpar sig attefallshus till extra gäster.
  2. Förvaring och krokar – Hemligheten till boende på mindre yta är förvaring, förvaring, förvaring. Inbyggda skåp med släta luckor låter dig gömma undan kläder, sängkläder, prylar och annat som annars tar upp utrymme och drar ner på ned luftiga känslan. När du använder ditt attefallshus på sommaren är det också viktigt att ha krokar överallt. Sätt dem vid dörrar, i badrum och i sovrum, så att du alltid lätt kan hänga av dig jackan, hattar, badhandukar, tygpåsar, och inte minst fjärilshåvar så att ni alltid har den nära till hands när det är dags för upptäcksfärd.
  3. Utnyttja ute-rymmet – Det allra bästa med sommaren är väl att vara ute så mycket som möjligt. Genom att utnyttja utrymmet utomhus får attefallshuset ett extra rum hela sommaren. Möblera med vädertåliga sittmöbler och bord för säsongens matplats. Fyll ett rullbord eller mobil köksö bredvid grillen med tåliga tallrikar, glas och redskap för ett rustikt utekök. Häng upp vindskydd i ett härligt tyg och lyktor runt om uteplatsen för känslan av ett eget rum i det fria.
  4. Blommor och buskar i stora krukor – Med stora skjutdörrar och breda fönster får du lätt känslan att utemiljön flyttar in. Hjälp den känslan ytterligare genom att leda blicken från utsidans grönska in mot insidan. Rada upp flera buskar och blommande växter i stora krukor ut från väggen eller längs med terrassens sidor. Ögat kommer uppfatta den direkta linjen mellan ute och inne så att blicken följer med. Det stora krukorna gör att du inte behöver oroa dig för uttorkning när solen gassar. De låter dig också kan flytta in de perenner som behöver övervintra inomhus.

Husmodeller som ger den rätta känslan i ditt attefallshus i sommar

Attefallshus kan naturligtvis användas till alla möjliga ändamål. Du kan till exempel hyra ut attefallshus som boende, låta åldrande föräldrar bo nära till hands, använda det som gediget hemmakontor, men de lämpar sig även utmärkt för sommarens lättsamma, ljusa stunder.

 

Attefallsteamet modell Aurora 30 kvm attefallshus som poolhus

Aurora 30 kvm attefallshus som poolhus

Maximera ljuset och närheten till grönska med Aurora. Dubbla terrassdörrar och stort ljusinsläpp genom härligt breda fönster gör att modellen lämpar sig särskilt bra som poolhus. Genom att lägga till en terrass får du en direkt koppling mellan lugnet inne och luften ute.

 

Ett rum med stora fönster med tv och bord från Attefallhus 30 kvm modell Louise

Naturnära utsikt från husmodellen Louise Premium 30 kvm

Även attefallshuset Louise Premium suddar ut gränserna mellan innerum och uterum, genom stora fönster och skjutdörrar av glas ut till terrass. Här finns gott om sovplats för besökande gäster och en modern arkitektur som passar året om. Risk finns för att du måste putta lite på gästerna för att de någonsin ska vilja åka därifrån!

 

Ett grått hus med vita fönster, attefallshus 25 kvm Charlotta från Attefallsteamet

Attefallhuset Charlotta om 25 kvm smälter in i sommaren

För dig som söker en mindre attefallshus-sommarstuga som verkligen smälter in är Charlotta 25 ett givet val. Den klassiska arkitekturen gör att husmodellen passar utmärkt i lantliga miljöer. Du får precis det utrymme och de komforter du behöver efter bad och utomhusaktiviteter.

Attefallsteamet hjälper dig hitta sommarkänslan

Har du blivit sugen på att bygga ett attefallshus i sommar? På Attefallsteamet har vi svar på alla dina frågor och lösningar på var du än vill sätta ditt attefallshus. Hör av dig till oss så berättar vi mer. Sedan är du bara några veckor från att luta dig tillbaka i solstolen och njuta.  För mer inspiration, håll ett öga på vår Instagram eller Facebook. Glad sommar!

 

Ring oss och fråga