Loading...

 

Ditt attefallshus inredning kan få 30 kvm att kännas som mycket mer.

30 kvm attefallshus med inredning som får det att kännas större

Kan ett attefallshus inredning verkligen göra skillnad?

Du som är sugen på att bygga eller redan har byggt ett attefallshus på din tomt längtar säkert lika mycket efter att fixa med inredning. Det är ju ofta genom inredningen som vi visar vår personlighet och sätter en individuell touch på ett hem eller fritidshus.

Men när man har 30 kvm att spela med blir det inte bara viktigt att inredningen är snygg och personlig. Det är minst lika relevant att varje detalj drar sitt strå till stacken för att få utrymmet att kännas större. Vi har samlat några tips som garanterar ett luftigare intryck och en skön atmosfär i ditt attefallshus.

4 inredningstips som får huset att kännas större

1. Öka ljusinsläppet

attefallshus interiör med stora fönsterpartier och glasdörrar med mycket solljus in i husetJu mer ljus inomhus, desto större känns utrymmet. Välj en husmodell med stora fönster och/eller glasdörrar ut mot terrass eller tomt. Stora fönster ger även intrycket av ett större hus i sig. Du kan få fönstrena att upplevas som större genom att hänga gardiner så långt åt sidan som möjligt. Det lurar ögat att tro att fönstret är bredare än det faktiskt är.

interiör attefallshus med helt vit inredning och utsikt ut genom spröjsade glasdörrar2. Ljus eller vit inredning

Om allt detta ljusinsläpp från stora fönster faller på svarta väggar och mörka möbler får det svårt att skapa luft i rummet. Genom att i stället satsa på vita vägggar och ljusa möbler ser du till att verkligen göra det mesta av belysning och solljus. Om du ändå vill ha kontrast i synfältet blir det snyggt med mörkare eller färgade detaljer, såsom vägglampor, filtar eller mattor som ger en dynamisk upplevelse. Du kan också blanda flera olika ljusa nyanser, såsom en pastellfärg eller en ljusgrå färg som ger djup i din attefallshus-inredning.

3. Planera för förvaring

Förvaring är A och O när det kommer till attefallsinredning. Genom att minimera plotter i huset blir det mer luft och lättare att röra på sig. Bygg in garderob och skåp i trappan till sovloft. Lägg till en rad skåp ovanpå köksskåpen för extra förvaring som nås från loftet. Bygg grunda hyllor på höjden som inte bara erbjuder förvaring utan också drar blicken uppåt. Snygga soffbord, korgar och puffar kan också rymma förvaringsmöjligheter så att extrafiltar, fjärrkontroller och pyssel kan gömmas undan när de inte används.

4. Tänkt högt

Vi har tidigare berättat hur maxhöjd för attefallshus är hela 4 m till taknock. Detta innebär att attefallshuset helt naturligt får en luftig och lätt känsla. Du kan dock utnyttja höjden ännu mer. Som vi nämnde ovan kan du bygga hyllor och skåp långt uppåt väggarna. På så sätt får du förvaring som inte tar upp golvyta. Häng gardiner högt upp mot taket så drar det upp blicken och fåt utrymmet att kännas större. Du kan även placera väggbelysning lite högre än ögonhöjd för att ge känslan av ett större utrymme.

Attefallshus-inredning är grädden på det redan goda moset

Inredning kan vara både roligt och föränderligt. Det är lättare att byta soffkuddar och sängkläder än att ändra ett helt hus. Samtidigt är husmodellen minst lika viktig för din upplevelse. Genom att välja ett hus med stora fönsterpartier, sovloft, eller altan kan redan från början skapa ett hus som är både rymligt och personligt. Behöver du råd? Ta en kaffe med oss på Nybygget eller kontakta oss så hjälper vi dig hitta precis rätt attefallshus för din smak.

Ring oss och fråga