Loading...

Ett nyckelfärdigt fritidshus ger dig en smidigare upplevelse utan att begränsa din frihet

Bild på vitt ljusgrått fritidshus med rubriken Nyckelfärdigt fritidshus?

Vad innebär ett nyckelfärdigt fritidshus?

När du köper ett nyckelfärdigt fritidshus innebär det att huset levereras till dig färdigbyggt. Allt som krävs är att huset ställs på plats och att el och vatten dras. Sedan är du redo att flytta in. Fördelar med att köpa nyckelfärdigt inkluderar att det kräver minst insats av dig och själva installationen stör mycket mindre än om du skulle bygga fritidshuset på plats. Du får bättre koll på tidsramar och budget eftersom priserna blir mer standardiserade.

Nyckelfärdigt innebär inte tråkigt

En del husbyggare är rädda att ett nyckelfärdigt hus skulle innebära en oflexibel beställning där alla detaljer redan är bestämda. Men så är inte fallet! Även med nyckelfärdiga fritidshus finns gott om möjligheter att göra tillval, välja färger och utformningar, samt justera detaljer så att det i princip blir ett skräddarsytt hus.

Vanliga tillval kan vara: 

  • Belysning ute och inne: extra fasadbelysning för välkomnande intryck och LED-skenor inomhus med dimmerfunktion för en djup och elegant mysfaktor
  • Extra förvaring utöver standard. Många snygga lösningar finns för fritidshus idag, exempelvis att bygga garderob under trappa till loft eller utnyttja generös takhöjd och bygga extra skåp på höjden
  • Terrass utanför huset för att skapa mer utrymme och en härlig plats att njuta sommarmiddagar och eftermiddagsfikor
  • Modernt digitalt lås som gör det lättare för gäster och hyresgäster att komma åt boendet utan att du behöver tillhandahålla nycklar

Genom att skräddarsy fritidshuset kan du anpassa det till precis dina behov och hur du vill använda huset, vare sig det är en sommarstuga på landet, ett attefallshus till gäster på tomten, eller ett bastuhus.

Nyckelfärdigt fritidshus: pris

Fördelen med ett nyckelfärdig fritidshus pris är att det ofta
blir lägre än att bygga hela huset “från scratch” 

Att bygga ett hus är en stor investering oavsett vad man bygger. Därför är husets pris ofta bland det första man tänker på när man ska bygga. Som med så mycket annat får du ofta vad du betalar för. Ett mycket lågt snittpris för fritidshus är 17,500 kr/kvm medan ett hus i högre kvalitet ofta ligger runt 35,000 kr/kvm.

Fördelen med ett nyckelfärdigt fritidshus pris är att det ofta blir lägre än att bygga hela huset “från scratch”. Stora delar av processen är standardiserade och bygget kräver inte stor personalstyrka på plats på tomten. På så sätt kan processkostnader hållas låga. På så sätt kan du satsa pengarna på material av hög kvalitet och tillval som gör dig riktigt nöjd. I längden får du därför också ett hus som håller längre och passar längre. En win-win, helt enkelt, som är ekonomiskt fördelaktig både nu och i längden.

Husteamets Fritidshus 50 kvm och 60 kvm

bild på fritidshus Max 50 kvm vid utställningsområde på Nybygget i ArlandaHär på Husteamet har vi länge hjälpt kunder bygga smarta, snygga attefallshus och nu har vi även utökat portföljen till att innehålla fritidshus om både 50 kvm och 60 kvm. Ta till exempel en titt på Max 50 som ger gott om utrymme och extra sovrum i ett modernt men samtidigt naturnära skal. Eller varför inte Louise 60, den helt oslagbara versionen av vår populära Louise-serie där allt och alla får plats i en hypermodern stuga med genomtänkt design. Vi bygger samtliga modeller på vår egen fabrik och de levereras till dig nyckelfärdiga.

Sugen på att se några av våra husmodeller? Besök oss på Nybygget i Arlanda så kan vi gå på rundvandring ihop. Läs mer om regler för attefallshus i vårt tidigare blogginlägg och om regler för fritidshus på Boverkets hemsida.

Ring oss och fråga