Loading...

2 grandparents and 2 grandchildren together smiling at cameraAttefallshus är ett oerhört användbart ess i rockärmen för dig med plats på tomten och behov av mer utrymme. (Vi har till exempel tidigare gett tips på hur du kan skapa bästa sommarkänslan i din lilla stuga.) Samtidigt vet vi att  många av våra kunder använder sitt attefallshus till att ta emot vuxna barn med familjer, eller annan släkt och vänner som trivs bäst med ett eget utrymme när de kommer på besök. Då är det oslagbart att kunna erbjuda ett helt eget boende där allt man behöver finns på plats, samtidigt som ni har nära till varandra och kan maximera kvalitetstiden utan att tröttna på varandra. För att hjälpa dig få ut det mesta av ditt småhus har vi här samlat 4 tips för inredning av attefallshus som gäststuga.

Inredning av attefallshus som gäststuga:

 

1. Öka sovplatserna

När vuxna barn kommer på besök med de älskade barnbarnen kan det bli många som ska rymmas på liten yta. Då gäller det att vara smart med sovplatserna. Genom att investera i ett välplanerat attefallshus med loft kan du få till två separata sovrum, såsom i vår modell Charlotta 30 kvm. På så sätt kan barnen få ett eget utrymme. Är det fler som ska bo över är en bäddsoffa det givna alternativet – gott om golvyta för att bädda ut hittar du i modellen Louise 30:s härligt luftiga planlösning. Sedan finns det gott om plats att äta måltider eller umgås i det öppna vardagsrummet på dagtid.

 

2. Förvaring för sinnesro

Fler personer = fler prylar, kläder och annat som ligger i vägen och gör att utrymmet känns mindre. Genom att inreda attefallshuset med gott om förvaring ger du dina gäster möjlighet att på ett enkelt sätt hålla rent hus och själva få plats. Du kan göra detta direkt i ritningsstadiet genom att bygga in förvaring i grunden – läs vår tidigare blogg om hur du maximerar utrymmet för 30 kvm attefallshus genom planlösningen för inspiration.

Sätt sedan upp gott om krokar vid entré och i badrum samt hyllor längs väggarna. Tack vare det blir det enkelt att ställa av sig kläder, böcker, och annat. Våga sätta upp hyllor högt uppåt väggarna. Då drar du upp blicken mot den höga takhöjden och besökare upplever huset som luftigare och större. Investera också i några snygga, öppna förvaringslådor eller korgar till de olika rummen. Då blir det lätt för både vuxna och barn att slänga av sig leksaker, blöta badhanddukar, och tidningar i stället för att de ligger och stökar på soffbord och köksbänk.

närbild på tvättmaskin

3. Grunda med det nödvändigaste

Det fina med att ha en separat gäststuga är att den erbjuder gästerna (och dig!) en oslagbar självständighet. Gästerna kan äta frukost själva innan ni träffas för dagen, gå hem och ta en tupplur på eftermiddagen, och sköta smutstvätt på egen hand. Gör det lätt för dem genom att se till att allt finns på plats. Utrusta köket med en basuppsättning tallrikar, bestick, kastruller och kaffemaskin av något slag. Är du riktigt snäll så fyller du på kaffeburken, saltkaret och olivoljan också. Se till att det finns en uppsättning sängkläder och handdukar till alla gäster. Sedan kan de själva bestämma hur ofta de vill tvätta dem. När det nödvändigaste finns på plats kan gästerna själva komplettera med det som passar dem. Själv slipper du känna att du måste passa upp på dem dygnet runt.

 

4. Unna dem en TV som grädde på moset

Visst är det underbart att umgås med sina nära och kära, men efter en tid tillsammans behöver alla en paus. Då kan det vara skönt för gästerna att få dra sig undan och ha en lugn “hemmakväll” för sig själva. Både vuxna och barn kan njuta av att få sitta i soffan och kolla på film ibland. Häng upp en TV på väggen i vardagsrummet och koppla in ditt Netflixkonto. Följden blir att de kan få en riktigt mysig filmkväll – medan du själv kan välja precis vad du vill titta på inne i storhuset.

Sammanfattning: attefallshus som gäststuga

Släkt och vänner i all ära, men att ha dem boendes tätt inpå sig under en längre tid kan bli svårt både för gäster och värdar. Genom att göra det lätt för dina gäster att trivas och genom att få attefallshuset att kännas rymligare än det egentligen är, blir det en bekväm gäststuga där de inget saknar. På så sätt blir det möjligt för er att ha barnbarnen på besök under längre tid. Du får njuta av all den där kvalitetstiden tillsammans utan att för den sakens skull behöva städa upp efter dem eller försöka sova när minstingen ropar på föräldrarna halva natten. För gästerna blir det ett ekonomiskt ojämförbart alternativ. Det kan till och med vara skillnaden mellan att kunna komma på besök och inte.

Om du vill ha mer tips om hur du kan inreda ditt attefallshus som gäststuga, kontakta oss. Vi står alltid redo att hjälpa dig hitta ditt drömhus!

 

Ring oss och fråga