Loading...

 

storhus med attefallshus på tomten vid strand på sommaren

 

 

Att köpa attefallshus kan bli lösningen på både utrymmesbrist och knak i plånboken. 

 

 

 

 

 

 

 

Sommaren lider mot sitt slut och vardagen för oss nu tillbaka in i våra hus. Då är det många som tänker tillbaka på sommaren som gått. Visst kändes det lite trångt när barnen kom på besök med sina familjer? Visst hade det varit lättare att hålla rent hemma om man hade ett litet poolhus på gården? Dessutom har inflation och prisökningar gjort att många börjar leta nya sätt att tjäna extra pengar. Då är ett bygglovsfritt attefallshus om 30 kvm den perfekta lösningen. Därför har vi samlat ihop lite inspiration om olika husmodeller och hur de bäst kommer till sin rätt – allt så att du kan hitta rätt hus för just dig.

Attefallshus för att hyra ut

Det är många husägare som redan har upptäckt de ekonomiska vinsterna av att hyra ut ett attefallshus. Bara några sommarmånaders uthyrning varje år gör plånboken tjockare även när inflationen stiger. När attefallshuset används som boende är det viktigt att huset både går att göra hemtrevligt och att ordentligt med förvaring finns för vardagens alla prylar. Detta gäller även för kortare uthyrningar. De här husmodellerna erbjuder just det.

attefallshus modell greta 30

Greta

Attefallshuset Greta finns både som 30 kvm och 25 kvm. Här finns goda möjligheter till förvaring, med tillval såsom garderobsutrymme under trappan upp till loft eller skåp som drar nytta av den höga takhöjden och nås just från loftet. I Greta 30 kvm finns också möjlighet att välja planlösning med både separat sovrum och loft. Det gör att du verkligen kan skapa en känsla av ett komplett hem för en längre tids boende.

 

Ett rött attefallshus 30 kvm med mörka fönster och pardörrar till terrassMaria

Husmodellen Maria om 30 kvm är ett elegant attefallshus i tidlös skandinavisk design. Här kan du verkligen locka potentiella hyresgäster med stora spröjsade pardörrar och gott ljusinsläpp, dold trappa till loft, och terrass för att maximera utrymme och bekvämlighet. Maria har allt som behövs för ett gediget boende.

Attefallshus som gäststuga

Hur mycket man än älskar släkt och vänner kan det bli slitsamt att samsas om samma utrymme under en längre tid. Genom att köpa attefallshus och ge gäster ett eget utrymme i gäststuga kan alla få möjligheten till återhämtning eller att rå om sig själva. Vuxna barn på besök med sina egna småttingar kan hantera sömnlösa nätter eller stökiga frukostar utan att oroa sig för att störa er. På så sätt blir tiden tillsammans mer lättsam och ni kan fokusera på roliga stunder med barnbarnen eller härliga middagar med gamla vänner. Det är ju den känslan man vill åt!

attefallshus 30 kvm i trä bredvid vitt hus och utsikt över vattenLouise Premium

Louise Premium om 30 kvm är ett riktigt modernt attefallshus som ger en stilren siluett på tomten, samtidigt som det erbjuder ordentligt med utrymme för gäster. I huset finns möjlighet för flera sovplatser, med stort sovrum, väl tilltaget loft med plats för säng, samt utrymme i vardagsrummet för bäddsoffa. Här kan alltså hela barnfamiljer få plats utan problem.

attefallshus i plåt med mosstak i skogsdunge

Sten

En av våra senaste modeller, Sten 30, erbjuder också gott om sovutrymme och allt era gäster behöver ett bekvämt boende, förpackat i trendig design. Stora panoramafönster ger gott ljusinsläpp och leder ut mot terrass för ökat utrymme. Då är det lätt att släppa ut barnbarnen eller ta en morgonkaffe innan man träffar vännerna i storhuset.

Attefallshus som poolhus

Det börjar bli allt mer populärt att installera pool på tomten. Samtidigt har husägare snabbt insett att det uppstår helt nya problem med det. Blöta, grästäckta fötter som springer in och ut ur storhuset för att nå toaletten; poolleksaker och stolsdynor som slängs in på hög innanför dörren; eller varför inte bara tanken på hur långt det är att hämta fika eller kall dryck när man har det som allra härligast. Att köpa attefallshus som är anpassat som poolhus blir den perfekta lösningen.

Brunt litet attefallshus som poolhus bredvid poolAurora

Husmodellen Aurora, 30 kvm, erbjuder allt du behöver för ett perfekt poolhus. Här finns ett väl tilltaget vardagsrum för avkoppling i skuggan. Dubbla pardörrar och stora fönsterpartier kopplar ihop huset med närmiljön. Huset kan enkelt kompletteras med bastudel. Vips  har du precis allt som behövs för en avkopplande sommar, direkt i trädgården. Gästerna som aldrig kommer vill åka därifrån kan självklart enkelt sova över på loftet. Då är det inte svårt att förstå varför Aurora 30 nyligen blev nominerat till Årets Hus av tidningen Allt om Villor och Hus.

Attefallshus kan alltså användas till många olika användningsområden. Är du sugen på att köpa ett hus men inte riktigt vet vilken modell som passar dig bäst? Hör av dig till oss så ger vi dig personlig rådgivning. Eller kom förbi Nybygget i Arlanda Stad och se husmodellerna för dig själv!

Ring oss och fråga