Loading...

Nu har du chansen att leva bara några steg från ditt eget bastuhus, med nyckelfärdiga huset Selma från Attefallsteamet! 

bastu interiör i ljust trä med utsikt över skog

Vårt senaste tillskott  är ett arkitektritat bastuhus i modern och elegant stil, som passar lika bra vid den nedärvda sommarstugan som tillsammans med ett smakfullt designat hem. Huset är 15 kvadratmeter hög kvalitet, väl isolerat och med noggrant snickeri. Tack vare dolda stuprör och inbyggd farstukvist ger huset ett lyxigare, modernare intryck. Exklusiva glaspartier ger en ljus och naturnära upplevelse.

I det härliga relaxrummet finns det gott om utrymme för sittplats och återhämtning. Vackert trä och sköna klinkers bidrar till en avkopplande, uppfriskande stämning. Kanske bäst av allt – enligt reglerna för friggebodar kräver bastuhuset inget bygglov. Det som gäller är att huset uppförs minst 4,5 meter från tomtgräns, eller närmare med grannens påskrivna godkännande.

Andra egenskaper: 

  • Lavar i mörk Thermo Asp – behaglig yta som döljer naturliga fläckar
  • Bastuaggregat från välkända Harvia
  • Leveranstid 8-12 veckor  – priset inkluderar transport och lyftkran inom Stockholmsregionen

Lyxa till det med tillval

Grundutförandet för Selma är både stilrent och väldesignat, men för dig som vill att spa-upplevelsen ska bli något utöver det vanliga finns flera lyxiga tillval.

  • Maximera belysningen för ökat djup och mys med LED-belysning under lavar och som stjärnhimmel i taket
  • Välj fasad i thermowood så smälter bastuhuset in i naturen runt omkring
  • Elvärmegolv i relaxavdelningen ger härlig avslappning på svala sommarkvällar och frostiga vinterdagar

Vad ska man tänka på när man bygger bastuhus?

relaxavdelning i bastuhus från attefallsteamet

Det allra viktigaste man måste tänka på när man bygger ett bastuhus på sin tomt eller vid stugan är att det måste finnas god ventilation och rätt isolering. Genom att göra rätt från början håller huset längre och du riskerar inte säkerhetsbrister eller energisvinn. Om man väljer att bygga ett bastuhus själv måste man därför vara extra noggrann med att bygget håller god säkerhets- och byggstandard.

Att välja rätt träslag inne i bastun är också viktigt. Asp är ett bra träslag eftersom det torkar ut snabbt samtidigt som det håller en behaglig svalka att sitta på eller röra vid. Fasaden bör också vara av hög kvalitet och behandlad för att tåla vårt tuffa nordiska klimat.

Kom förbi och se själv

Som vår senaste nykomling står bastuhuset Selma självklart med bland våra utställningshus på Nybygget i Arlanda. Kom förbi på en kopp kaffe, mys in i relaxen, och dröm dig bort till lyxiga kvällsstunder eller idylliska sommarbad med en alldeles egen, arkitektritad bastu på tomten. Om du beställer idag hinner du fira in det nya året i ren njutning.

Varmt välkommen!

Ring oss och fråga