Loading...

Moderna attefallshus balanserar framtidens design med nutidens krav på bekvämt boende. 

ljusgrått attefallshus louise 30 kvm från Husteamet

Vad innebär modern arkitektur?

De senaste 20 åren har vi sett en utveckling av nymodernism inom arkitektur. Husritningar har präglats av slätputsade fasader och plana tak. Ljusinsläpp har premierats, med stora fönsterytor även på små hus som attefallhus. Funkisstilen har fått ett uppsving i det moderna uttrycket.

Ett vardagsrum med stora fönster med tv och bord från Husteamet 30 kvm modell Louise

Naturnära utsikt från husmodellen Louise 30 kvm

Glas och stål blir viktiga material. Färgmässigt är moderna hus gärna grå och svarta i fasaden med fönsterpartier som når ner till marken. Ett utmärkt exempel på ett modernt attefallshus är Husteamets Louise Premium där samtliga dessa element plockats upp i arkitektritningarna.

Detaljer gör helheten

Utöver en kontemporär husritning kan du välja accenter på husfasaden som förstärker ett intryck som andas nutid. Modern fasadbelysning, gärna i svart vittnar om framtidstänk. Mörka fönsterlister kan rama in fönsterpartier på samma sätt som ett par svarta glasögonbågar kan ge en dramatisk look.

Om du hellre vill välja attefallshus utifrån användningsområde kan du läsa här om att välja rätt hus för dig.

Modern interiör förhöjer intrycket

Det är inte bara husritningen som sätter en modern prägel på attefallshuset. Även insidan räknas!

Utmärkande för en modern stil är raka linjer och avskalade designelement, hellre än romantikens krusiduller. Möblemang får gärna vara sparsmakat och minimalistiskt, med mycket luft och element som matchar i stil och färg. På senare år har naturnära färger som mjuk beige och mörka träfärger blivit populära. För att verkligen förhöja intrycket kan man kontrastera det med antracitgråa skåpsluckor eller sängmöbler för en riktigt effektfull touch.

Ett rum med högt i tak, grå köksinredning och modern interiörDe här valen börjar redan när du designar ditt attefallshus. När du väljer leverantör, se till att arbeta med någon som ger dig möjlighet att välja inredningsdetaljer och tillval i modern stil.

Exempel på interiör som ger ett modernt intryck:

  • Gråa köksluckor i slät design utan handtag
  • Marmormönster på badrumskakel
  • LED-skena längs taklist, gärna med dimmerfunktion
  • Inbyggd förvaring utan handtag, som smälter in i väggar

Gillar du både moderna attefallshus och en mer klassisk stil?

30 kvm attefallshus i en blandning av modern och klassisk stil, med ljusgrå fasad och spröjsade fönster samt träterass

Trots släta linjer och plåtmaterial behöver inte moderna attefallshus vara brutalistiska och svala (som sagt, titta bara på Louise-seriens välkomnande känsla och möjlighet till naturnära färgval). Men för dig som inte helt vill släppa en klassisk stil finns det attefallshus som klarar en fin balansgång med det bästa av båda världar. Attefallshuset Greta, exempelvis, ger dig moderna stilens stora fönsterpartier ner till marken, och slät design med platt tak. Samtidigt har alla fönster spröjs och upp mot taket bär huset flera mindre fönster för en look som påminner mer om sommarvillor vid sekelskiftet.

Om du vill ha hjälp att välja bland moderna attefallshus, kontakta oss på Husteamet. Vi har lång erfarenhet av att hitta rätt husmodell och rätt tillval för att varje kund ska bli helt nöjd. Just nu kan du dessutom gå runt i en riktigt modern tappning av Louise 30 bland våra visningshus på Nybygget i Arlanda. Kom förbi på en kopp kaffe så hittar vi precis det rätta moderna attefallshuset för dig.

Ring oss och fråga